top of page
  • Forfatters billedeK9 Kriss

Har du svært ved at få passet din Svære, men Søde, hund?

Opdateret: 20. feb. 2023

Forleden dag blev jeg opmærksom på, hvor vigtigt det er at have et positivt mindset. Jeg tænkte nemlig på FERIE. Eller rettere; mangel på samme…


Og så fik jeg en AHA-oplevelse, som jeg føler at jeg bør dele med jer herinde, særligt jer med de Svære, men Søde, hunde.


Sandheden er nemlig den, at min mand og jeg ikke har været på ferie sammen i lang tid. Længere tid end jeg egentlig vil være ved.


Ikke fordi vi ikke har lyst til at rejse sammen (selvom det dér med solo-ego-ferierejser nu helt sikkert også kan noget) men fordi min tillid til andre mennesker, når det kommer til mine hundes ve og vel, ligger på et meget lille sted.


There. I said it.OG fordi jeg har en vis.. hvad skal vi kalde det.. standard for hvordan mine hunde skal holde DERES ferie imens vi er væk..


Jeg ønsker ikke at anbringe dem i en traditionel hundepension, hvor de opholder sig alene i bur/bokse det meste af dagen. Det er mit personlige valg, og dét bestemmer vi jo heldigvis selv hver især. Men det sætter selvfølgelig nogle begrænsninger.


Og så forleden dag gik det pludselig op for mig, at min hjerne f*ckede med mig.

Den var nemlig ved at få mig til helt at opgive at rejse med min mand! I hvert fald at rejse uden vores hunde.

I hvert fald så længe vi har en Svær, men Sød, hund (hvilket forhåbentlig er længe endnu..)


 

Min hjerne var begyndt at sige ting som:


- Det kan sikkert ikke lade sig gøre, at finde passende pasning, så jeg kan lige så godt lade være med at tænke mere over det…


- Selv hvis det helt utrolige skulle ske at jeg fandt det, ville det kræve så meget forberedelse..


- Er det overhovedet forsøget værd…


- Må hellere droppe det…


Og så stoppede det hele ligesom der.


Al håb, optimisme og kreativitet blev slukket.


BUM.


Indtil min indre Pippi Langstrømpe sagde: Næh, vent nu lige lidt!


“Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!”

Jeg stoppede op og begyndte at fokusere på, hvad problemet egentlig var. Hvad der var min primære begrænsende overbevisning - og hvad jeg kunne gøre for at ændre den.


Jeg opdagede hurtigt, at det først og fremmest var nervøsitet over, hvordan det skulle gå, når jeg ikke var der til at “klare ærterne”. Ikke at hundene ville mistrives. Men at noget ville gå galt.


Min indre kontrol-freak i højeste alarmberedskab.

Og den dér mangel på tillid.


Det hele føltes bare så uoverskueligt og umuligt, så jeg fokuserede på selve udfordringen og tænkte på, hvad jeg ville gøre, hvis det her var en opgave, som jeg skulle lære min hund.

Sådan kommer du i gang med at finde den rette hundepasser til din hund

Jeg delte det op i mindre små bidder:


1. Start med at undersøge markedet for passende hus/hundepasser


Godt (belønning til mig).

Hvis det fungerer, så gå til step 2:


2. Tag kontakt/bed om hjælp


FLOT (stor belønning til mig).

Hvis jeg finder én som lyder lovende så gå videre til step 3:


3. Invitér vedkommende hjem på besøg


WAUW (dét skal fejres).


Tænk nu hvis al min bekymring forsvandt som dug for solen under besøget fra en potentiel hundepasser? Tænk nu hvis det viste sig at være den helt perfekte hundepasser??


Så er en rejse i tosomhed med min bedre halvdel pludselig inden for rækkevidde!


Ved hjælp af 3 simple trin gik jeg faktisk fra at det ikke kunne lade sig gøre (og næsten give op) til at komme næsten helt i mål!

SÅ; hvis du også sidder hjemme med bekymringer om, hvordan du kan holde lidt afslappende ferie uden din hund, så prøv at gøre som jeg gjorde. Sæt små delmål for dig selv. Et lille skridt ad gangen. Prøv det.

Se hvor langt du kan komme med en god mavefornemmelse.


Du kan ende med at vinde en velfortjent hundefri ferie.

Hvad har du at miste?


Praktisk hjælp til at finde en hundepasser til din Svære, Men Søde, Hund

Der findes flere grupper på FB, hvor man kan finde hundepassere til sin hund - men der er også mere etablerede platforme som fx. Pawshake hvor du kan læse anmeldelser på forhånd. Endelig findes der også nogle få professionelle hundepassere, hvor du kan få passet din hund i deres hjem, hvor hunden indgår som en del af familien - men hvor din hund er den eneste hund i hjemmet. Af disse kan jeg varmt anbefale Nanna Lamberth fra Villavov. Her bliver din hund passet som var det hendes egen - Nana er både kærlig og kompetent - og du kan være helt sikker på, at din hund er i gode hænder her.PS: Om jeg så har været ude at rejse med min mand endnu? Næh - men dét er en helt anden snak...!


Commentaires


bottom of page